KOVOX Kft.  
    A megoldás minden helyzetre
  Főoldal | Rólunk TermékeinkIparágak szerint | Specialitások | Akció | Elérhetőség
  Termékeink:

  » Fejvédelem

  » Szemvédelem

  » Arcvédelem

  » Hallásvédelem

  » Légzésvédelem

  » Kézvédelem,
     alkarvédelem

  » Lábvédelem

  » Hegesztésvédelem

  » Hűtött, fűtött ruházat

  » Munkaruházat,
     formaruházat

  » Egyszerhasználatos
     ruházat

  » Kötények

  » Vegyvédelmi ruházat

  » Lángálló, tűzálló
     (éghetetlen) ruházat

  » Hűtőházi ruházat

  » Esőálló ruházat

  » Jólláthatósági
     ruházat

  » Nagynyomású
     vízsugár elleni
     védelem

  » ESD védelem

  » Nagyfeszültség és ív
     elleni védőeszközök

  » Tisztasági, beléptető
     szennyfogó szőnyeg

  » Padlóborítások

  » Csúszásgátló szalag,
     lapok, alakzatok

  » Elcsúszásvédelem
     elfáradás elleni
     védőszőnyegek

  » Zuhanásvédelem

  » Ízületi védők,
     nyomási trauma
     ellen védők

  » Kizáró eszközök

  » Jelölőszalagok

  » Személyi higiéne,
     kézápoló szerek,
     ipari tisztítószerek

  » Mosdó, WC kellékek
     adagolók, szárítók,
     tárolók, stb.

  » Hulladékgyűjtő
     tartályok

  » Elsősegély dobozok

  » UV fénnyel sterilező

  » Szemzuhany,
     mentesítő zuhany

  » Mentesítő sátor,
     katasztrófavédelmi
     sátor

  » Ujjvédő géz

  » Víz-, robbanás-
     törésbiztos lámpák

  » Víz-, törésálló
     dobozok, ládák

  » Közúti védőeszközök

  » Tűzoltókészülékek,
     tűzjelzők
ÜZEMCSARNOK?
RAKTÁR?

ELEGE VAN
AZ ÁLLANDÓAN

- felszakadozó
- nehezen eltávolítható
  foszlányokat hagyó
- rálépve nem érzékel-
  hető
- havonta lecserélendő
- csúszós felszínű
- állandósult gondot
  jelentő

JELÖLŐ-
SZALAGOK-
BÓL?

AKKOR
VÁLTSON!
VISSZA ELÉRHETŐSÉG

JÓLLÁTHATÓSÁGI PÓLÓ


A jólláthatósági színek olyan festékanyagot tartalmaznak, melyek nem csupán a látható fénysugarak megfelelő színű részeit verik vissza, hanem a nappali fényben mindig jelenlevő UV sugárzást is a látható fény tartományába alakítják, ezzel megnövelve a fényhatást. Ezzel tehát környezetüknél fényesebbek lesznek, mintegy világító hatást váltanak ki. Ez a hatás annál erősebb, minél erősebb a napsugárzás, pontosabban annak UV tartalma.
UV tartalom nélküli lámpafényben ez a hatás nem érvényesül. Éppen ezért egészítik ki az ilyen ruhákat fényvisszaverő csíkokkal, melyek a rájuk eső teljes fényt tükörszerűen verik vissza, a ráeső fényben csillogó hatást keltve. Ezzel szürkületben, vagy sötétben, egy fényszóró hatására is feltűnően villannak fel.


Számos munkafolyamathoz előírás jólláthatósági ruházat viselete. Nyári melegekben azonban a mégoly vékony ruha is igen meleg lehet, ez pedig (kölönösen fizikailag aktív munka esetén) a test felmelegedéséhez vezet, fokozott izzadással, romló komfortérzettel - ez pedig csökkenti a teljesítményt is.

Az elterjedt, legolcsóbb megoldás egy jólláthatósági mellény viselése az ing, poló felett. Ha ez túl meleg, úgy praktikus egy jólláthatósági póló, vagy galléros póló melyet a munka végeztével ki lehet mosni.

A poló anyaga azonban döntően befolyásolja annak használhatósági körét.
Sajnos a jólláthatósági színekkel a hagyományos vékony 100% pamutpóló nem festhető, pamut hozzáadásával csak vastagabb anyagokat készítenek. (a pamut nem tartja meg ezeket a festétkeket, gyorsan fakulnak, jól, tartósan csak a poliészter festhető) Ezért a komfort javítása speciális (esetenként többrétű) szövésekkel, továbbá ezüst hozzáadásával, illetve megfelelő egyéb műszálas anyagokkal való kombinációval érhető el. A legjellemzőbb ilyen anyag a viszkóz, mely hatásában igen közel van a természetes hernyóselyem nedvszívásához és szellősségéhez.
Ezzel elérhető az is, hogy a pamutnál jobb eredményt érjenek el (a pamut ugyanis átizzadva kellemetlenül foltos lesz, majd hamarosan ez a kellemetlenség az illatban is megjelenik - szemben a legmodernebb anyagokkal)

Természetesen a növekvő komforttal, a "pamuthatás" fokozódával az árak is emelkednek.

Így a lehetőségek:
- egyszerű, 100% poliészter (de itt is igen nagy a különbség különböző gyártók anyagai közt, vannak nagyon rosszul, és vannak elfogadhatóan szellőző anyagok is - ez a használt száltól és a szövési technikától függ, nyilvánvalóan az olcsóbb termékek izzasztóan kellemetlenek, az igényesebb, megfelelően szőtt páraelevezető anyagok drágábbak)
- viszkózzal kombinált poliészter (ebből is több minőség létezik)
- speciális szövésű, ezüstözött poliészter (az ezüst tartós antibakteriális hatású, ez meggátolja a kórokozók szaporodását, és a kellemetlen szagok kialakulását)

A megfelelően készített pólók könnyedségükben, szellőzésükben, párelvezetésben túl is tesznek a hagyományos pamuton, nem keletkeznek rajta kellemetlen izzadtságfoltok, könnyed, kellemes viseletet jelentenek.

Mivel a fényvisszaverő csíkok alatt a bőr szintén nem szellőzik, ezért ma már léteznek olyan fényvisszaverő csíkok is, melyek nem folytonosak, hanem igen apró módon szaggatottak - így a csíkok alatt is lehetővé téve a szellőzést. Ezzel a csíkok is rugalmasakká válnak, nem szorítják a pólót fix méretűre.

Alábbiakban előbb minőségi pólóinket mutatjuk be, igényes vevőinknek, de lejjebb görgetve olcsóbb verziókat is ismertetünk.


MINŐSÉGI JÓLLÁTHATÓSÁGI PÓLÓK

Az alábbi pólók mind minőségi kialakításúak, mégis a 3+1 csoport egyre jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt az anyag összetétele és a kötési mód biztosítja.

I.
Könnyű, a párát elvezető kötésű, 100% poliészter. Erős, tartós anyag, gépileg mosható.
140 g/m2EN471: 2-2


II.
Könnyű, a párát elvezető kötésű, 73% poliészter + 27% viszkóz (külső 100% poliészter, belső 50% viszkóz + 50% poliészter). A test páráját a test felől felfogja és a felszínre juttatja, ezzel a test légzését nem gátolja. Puha, kényelmes anyag, nem ad nyirkos érzést.
175 g/m2


EN471: 2-2


III.
Kötése által kiváló mikroklímát biztosít a bőr felett. A keletkezett nedvességet gyorsan elvezeti és továbbítja a felszínre. Az anyag puha, tollszerűen könnyű hatású. A külső réteg poliészter, a belső réteg speciális, természetes alapú szál és poliészter 50-50%-os keveréke. Segíti a bőrfelszín légzését. Puha, kényelmes anyag, nem ad nyirkos érzést.
185 g/m2


EN471: 2-2


IV.
Új koncepció alapján készültek az alábbi 180 g/m2 és a 130 g/m2 súlyú pólók, melyek különlegesen kialkított anyaguk és szövésük révén a pamut puhaságát és a poliészter könnyű kezelhetőségét egyesítik. A nedvességet minden más anyagnál jobban vezeti a felszínre, könnyen szárad. Ezzel az izzadság nem marad a testfelszínen, hanem hamar a külső anyagfelszínre jut, ahol elpárolog. Így a bőr tovább marad száraz.

Az anyag belső felszínét nanoméretű ezüsttel is kezelik. Mivel az ezüst erős antibakteriális hatású, ezért az ezüsttel kezelt ruhák a viselés teljes ideje alatt meggátolják a kellemetlen szagok kialakulását. Ez az antibakteriális hatás a ruha teljes élettartama alatt állandó, és a mosásokkal sem csökken.

Tovább fokozza a szellőzést, hogy a fényvisszaverő csíkok sem folyamatosak, hanem szaggatottan kialakítottak, ezzel szellősebb és rugalmasabb is lesz az anyag.

 

A könnyített anyagú változat,
oldalt hálós kiképzésű.180 g / m2 anyagból:


EN471: 2-2
130 g / m2, könnyített anyagból, oldalt hálós kialakítással:


EN471: 2-2

LÁNGÁLLÓ, JÓLLÁTHATÓSÁGI PÓLÓK 

BS-RAP

Lángálló, antisztikus, jólláthatósági póló
Puha anyagból
Hosszú ujjú, gombos zárású
63% modakril, 24% viszkóz, 12% akril, 1% vezetőszál
280 g/m2
Jólláthatósági sárga 


OLCSÓ JÓLLÁTHATÓSÁGI PÓLÓK

100% poliészter pólók


Galléros poló


Galléros poló


Két színű galléros poló


RWT poló


Poló


Poló


Pulover (sweat-shirt)


VISSZA ELÉRHETŐSÉG

  Email: info@kovox.hu 2008 - kovox.hu